Over mij

Vin de la Femme staat voor het delen van mijn enthousiasme in wijn, dit is het enthousiasme van Esther Zwanink Stevens. Vin de la Femme staat voor wijncursussen, wijnbeleving, wijnspijsadvies, proeverijen, maar ook het schrijven over wijn. Dit deel ik op o.a. mijn Instagram-pagina. Ik heb geschreven voor diverse media, zoals Elan media, namens Heeren van de Wijn in Louwman Exclusive, Heeren van de Wijn en De Bruijn in Wijnen.

Nooit heb ik durven dromen dat mijn passie voor wijn mij zou geven wat het nu brengt! Met de visie ‘ Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan’, ben ik begonnen met hier en daar een cursus over wijn te volgen en overal waar we een wijngaard of kelder konden bezoeken, stond ik te jubelen. Van de workshops en de proeverijen waar ik inspiratie van kreeg, bewandelde ik het pad tot Register Vinoloog van de Wijnacademie.

“Vin de la Femme geeft mij de mogelijkheid om mijn wijnkennis met anderen te delen en dat vind ik fantastisch om te mogen doen!”

Wijn loopt als een leidraad langs onze cultuur en behalve het bijzondere vergiste sapje, brengt het zoveel verhalen en mensen samen. Wijn vertelt op een prachtige wijze het verhaal van onze wereld en ons bestaan, maar wijn waarschuwt ons ook daar waar het helemaal fout gaat. Denk hierbij aan klimaatveranderingen of culturen die in de vergetelheid raken. Ik kan hier bijzonder geboeid door zijn en het kan me ook diep raken. Gelukkig heeft wijn meer kanten, want wijn wordt gedronken door mensen op momenten dat ze samen zijn, iets moois beleven, een gebeurtenis delen of gewoon op een fijn moment van een dag.

wijn-esther-vino-vin

Wijn wordt gedronken met eten en kan hier zulke verwonderlijke smaken naar boven brengen, dit boeit mij intens en verwondert mij steeds weer opnieuw. De Academie voor Gastronomie van Peter Klosse heeft mij veel inzicht in onze smaakbeleving gegeven. Het CIGE diploma Gastronomie level 3 heb ik succesvol afgerond.

Vin de la Femme geeft mij de mogelijkheid om mijn wijnkennis met anderen te delen en dat vind ik fantastisch om te mogen doen!

Kriebelt het wijn ook bij jou? Neem dan een kijkje op de rest van mijn website! Wijncursussen, wijnspijsadvies en wijnproeverijen op maat worden geheel door mij verzorgd.