Wijncursus

Wat heb je nu in je glas en waarom smaakt de ene wijn beter bij je gerecht dan die andere? Begin je net met het ontdekken van wijn, is je interesse al langer gewekt of heb je kennis van wijn voor je werk nodig? Zijn dit vragen die je jezelf afvraagt, dan is een wijncursus echt iets voor jou! Wijncursussen verzorg ik op allerlei niveaus. Buiten de cursussen op de SDEN niveaus 1, 2 en 3, verzorg ik ook presentaties over wijn of cursussen op maat. Denk hierbij aan een personeelsactiviteit, bijscholing in horecabedrijven of een gezellige dag vol wijnkennis voor een groep geïnteresseerde. 

In de horeca/gastvrijheidsbranche wordt steeds meer de kennis van wijn gewenst en is een wijn en spijs advies meer dan een pré.

Voor het opzetten van uw wijnkaart en het advies geven op wijn en spijs ben ik ook inzetbaar. 

 

SDEN Cursussen

SDEN 1 

Een gezellige dag snuffelen aan wijn voor de wijnontdekker en wijn genieter. We hebben het over de bekendste wijnen, druiven en gebieden. Zeer geschikt om kennis te maken met wijn! De SDEN1 is ook perfect als bedrijfsactiviteit in te zetten of voor een leuke vriendendag, vanaf 8 personen. 

De kosten voor de cursus SDEN1 in 2 avonden zijn 129,- inclusief btw, exclusief lesboek en examen. 

Voorbeeld van een cursus avond.

SDEN 2

Deze cursus bestaat uit 5 avonden jezelf verdiepen in wijn. We bekijken en proeven hierbij de belangrijkste druiven, we bekijken wijnlanden, maar ook het maken van wijn en wijnetiketten, uiteraard gebeurt dit alles in een leuke en ontspannen sfeer. Na het volgen van de cursus is er de mogelijkheid om een examen af te leggen bij de Wijnacademie. Slaag je hier voor, dan ontvang je de Wijnoorkonde. Deze cursus is een echte aanrader voor liefhebbers, maar zeker ook een opstap in de horeca! 

De kosten voor de cursus SDEN2 in 5 avonden zijn €325,- euro inclusief btw, exclusief lesboek en examen.

Voor de cursus dient het boek “Ik weet meer van wijn” te worden aangeschaft.

SDEN 3  

SDEN  3 is absoluut een gedegen wijnopleiding. De cursus geeft een zeer compleet beeld en een breed inzicht in de wereld van wijn. SDEN 3 bestaat uit 9 avonden. Hier gaan we diep in op het verbouwen van de druiven, het terroir, de wijnboer, de wijnmaker, de diversiteit van landen en hun klimaat en natuurlijk een groot aantal druivenrassen, die we uiteraard ook proeven. We bekijken ook de wijnetiketten, wijn serveren, het bewaren (of juist niet van) wijn en wijn-spijs combinaties. Na het volgen van de cursus ben je goed voorbereid om het examen voor het Wijnbrevet af te leggen. Deze wordt verzorgt door de Wijnacademie. Het behalen van het Wijnbrevet geeft toegang tot de Vinologenopleiding SDEN4. 

De kosten voor de SDEN3 in 9 avonden zijn €550,-euro inclusief btw exclusief lesboek en examen. 

Voor aanvang van de cursus dient het boek “Ik weet veel van wijn” te worden aangeschaft.

Kosten landelijk erkende examens (vrijblijvende deelname) 

  • Wijnvignet SDEN1 €15,00 (online)
  • Wijnoorkonde SDEN2 €85,00 
  • Wijnbrevet SDEN3 €119,00

Lijkt het je leuk om de SDEN cursussen privé op locatie samen met je collega’s of vrienden te volgen? Mail me gerust over de mogelijkheden. 

*Minimale aantal hiervoor is 8 personen. 

 

Klik hier voor meer informatie over de vinologenopleiding van de Wijnacademie.

logo_wijnacademie