Hollandse Parels!

Soms kom je onderweg een wijn tegen die je niet meer los laat. Een fles die je hebt gedronken en zó goed was of op een bijzonder moment. Voor mij is de Linge Parel zo’n fles, dus werdIk kwam uit bij het Betuws Wijndomein.

Ik werd hartelijk ontvangen door Diederik en Arina. Twee mensen vol passie. Diederik houdt zich vooral bezig met de wijngaard in optimale conditie te houden en het maken van prachtige wijnen. Dit doet hij bijzonder goed, hij heeft zelfs de “Wijnmaker van het jaar 2017” van de Lage Landen op zak. Arina blinkt uit met een dosis creativiteit rondom alles wat met wijn te maken heeft. Wat het wijndomein betreft zitten ze goed, a match made in heaven! het hoogtijd om te gaan kijken waar deze prachtige wijn vandaan kwam.

Betuws wijndomein

Arina vertelt heerlijk over het geen ze doen en maken en welke ideeën erachter zitten. Zo heb je de Prepluk Verjus, geeft een lekkere smaak in je dressing. Ze hebben ook een Edelzoet van ingedroogde druiven, zoet met hele mooie zuurtjes en diep van smaak. Een bijzondere mousserende wijn van de Johaniter, gemaakt als een champagne, deze heeft 24 maanden gerijpt.

Ik mocht van Arina ook wat andere wijnen proeven en dit was zeker geen straf! De Linge Wit Johaniter, heel verfijnd en smaakt als een dansende ballerina. Diepe indruk achtergelaten heeft toch wel de Linge Wit Cuveé, gerijpt op hout en bijzonder veel smaak. Ik ben stiekem toch weer iets meer van Nederlandse wijn gaan houden! Dank je wel Arina en Diederik.

Het Betuws Wijndomein ligt in de Betuwe en een bezoek is meer dan de moeite waard, op hun website staan dagen met leuke activiteiten. Dus ga er lekker ontdekken, genieten en proeven!